Osteopathie Baby

osteopathie baby

Wat doet een baby osteopaat?

Osteopathie is heel geschikt voor de behandeling van baby’s. Wat doet de ostoepaat dan precies? Bij de eerste behandeling zeg ik altijd tegen de ouders: ‘jullie baby’tje heeft geen ziekte of afwijking. Baby’tjes die ik behandel zijn gezond (mocht ik het niet vertrouwen dan verwijs ik ouders meteen naar de huisarts). Wel hebben baby’tjes last van spanningen in hun lijfje. Spanningen die het gevolg kunnen zijn van gebeurtenissen bij de bevalling. Of het gevolg zijn van onvolledige ontplooiing van organen, zoals de maag of het darmpakket. Ook kunnen werveltjes of ribben nog een beetje vastzitten.

Spanningen

De spanningen zorgen ervoor dat uw baby’tje prikkelbaar is, een beetje last heeft van stress zou je kunnen zeggen. Gevolgen van de stress kunnen zijn slecht slapen en veel huilen.

Onvolledige ontplooiing en vastzittende werveltjes

Andere oorzaken van klachten. Wanneer maag en darmen nog niet goed ontplooid zijn gaat uw baby’tje meer spugen en kan het last hebben van reflux. Vastzittende nekwervel tjes (ook wel KISS syndroom genoemd) kunnen de oorzaak zijn van een voorkeurshouding, een hoofdje dat maar naar één kant wil draaien. Vaak met afplatting van het schedeltje tot gevolg. Door een vastzittend nekwerveltje kan uw baby ook last hebben van overstrekken.

Baby osteopathie behandeling

Deze klachten, deze spanningen, niet goed ontplooide maag of darmpakket, vastzittende werveltjes, zijn heel goed met osteopathie te behandelen. Dat wordt gedaan met hele zachte, voorzichtige maar bovenal veilige handgrepen. Meestal zijn 2, soms 3 behandelingen nodig om de problemen op te lossen. De leeftijd van de baby’tjes die ik behandel varieert van 1 week tot 6 maanden, de meeste klantjes zijn rond 6 a 8 weken oud.

Klachten bij baby’tjes kunnen zijn

  • veel huilen
  • slecht slapen
  • darmkrampjes
  • obstipatie (verstopping)
  • gespannen, ontevreden, onrustig
  • (verborgen) reflux
  • voorkeurshouding / afgeplat hoofdje
  • KISS syndroom

Advies en informatie

Naast de behandeling van uw kindje geef ik advies en informatie over verzorging (rust en regelmaat), over de mogelijkheden van inbakeren en dragen in een doek of draagzak, praktische tips bij reflux en informatie over de verschillende soorten babyvoeding. Lees meer over Arie Nugteren of bezoek onze contactpagina.

baby osteopathie

Osteopathie baby review

De vader van Lousie (5,5 maand) mailde het volgende “Hi Arie, Het gaat uitstekend met Louise. Echt een vrolijk kind geworden! En daarbovenop slaapt ze tegenwoordig ook ontzettend goed. Dank voor jouw hulp. Ongelofelijk wat een verschil een behandeling van 45 minuten kan maken! Groet, Timon”

Osteopathie helpt ook bij moeders bekken- en rugklachten voor en na de bevalling.